Vanaf 1 november 2019 is Zweedsekeukenfronten.nl onderdeel geworden van K14.nl. Wil je nieuwe fronten bestellen of heb je nog openstaande orders via onze site? Neem dan contact op met de klantenservice van K14.nl
Bereikbaar van 9 tot 21uur
Mail je Ikea tekening voor een gratis controle.
Vraag een proeffront aan.
500m2 Showroom

Welkom op zweedsekeukenfronten.nl

Welkom op zweedsekeukenfronten.nl

De droom van iedere huisman
Een kookeiland, een Boretti of SMEG fornuis en een waterkraan waar niet alleen warm en koud water uitkomt, maar ook kokend heet water. Dat is zo’n beetje waar iedere Jaimie Oliver in de dop van droomt. Ga je voor een keuken in landelijke stijl met veel hout, of houd je juist van hypermodern met glanzende fronten? Bedenk dat je in een keuken allereerst bent om te koken, niet om te poetsen.

De droom van iedere huisman

Een kookeiland, een Boretti of SMEG fornuis en een waterkraan waar niet alleen warm en koud water uitkomt, maar ook kokend heet water. Dat is zo’n beetje waar iedere Jaimie Oliver in de dop van droomt. Ga je voor een keuken in landelijke stijl met veel hout, of houd je juist van hypermodern met glanzende fronten? Bedenk dat je in een keuken allereerst bent om te koken, niet om te poetsen. 

Keuken middelpunt

De keuken is van het warm kloppend hart van een huis. Er wordt gekookt en gegeten, nagetafeld en geborreld en steeds minder afgewassen. Zong je vroeger tweede stem met je zussen en broers terwijl je moest afdrogen, nu overstemt de vaatwasser en het piepje van de magnetron en mogelijk ook Google Casa ieder goed gesprek.

Mooie keuken of praktische keuken

Een mooie keuken draait niet zozeer om de apparaten en de buitenkant, als wel om de inrichting en de ruimte. Want een beetje kok weet dat je heel veel ruimte nodig hebt tijdens het koken. Toch is het ook heel fijn  als de buitenkant van de keuken er prettig uitziet. Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd en dat geldt ook voor de keuken.

Lekker veel kastjes

Hoe meer bergruimte je keuken heeft, hoe beter. Veel kasten zorgen ervoor dat je al je potten en pannen, kruiden en snijplanken overzichtelijk kunt opbergen. Helaas loopt een flinke keuken ook fors in de papieren.  Iedereen die ooit starter was zal zich het ongetwijfeld herinneren. Dat moment dat je moet beslissen wat voor keuken het wordt.

Altijd onderhandelen over de prijs

Een budgetkeuken of een super de luxe keuken, of iets ertussen in. Misschien ben je zelfs wel in een keukenshowroom geweest. Ooit vond je er op elke hoek van de straat wel één. En de keuken verkopers waren niet aan te slepen. Nog steeds kun je zo beginnen in een showroom, maar weet dat je bijna overal op provisiebasis komt te werken. En dat is precies waarom keukens zo onbetaalbaar zijn. Meestal blijkt er tot wel 30% van de verkoopprijs af te kunnen, de marges zijn enorm.

Budgetkeuken met stijlvolle frontjes

Slimmeriken gaan naar Ikea en kiezen voor de praktische inrichting van de compacte Ikea keukens en betaalbare, en toch duurzame apparatuur. Daarmee bezuinig je al snel duizenden Euro’s. Het geld dat je overhoudt kun je stoppen in je kookeiland of SMEG. Krijg je op zeker moment toch een beetje genoeg van het uiterlijk van je IKEA keuken dan zijn er altijd nog heel veel frontjes te krijgen.

Van  kunststof tot massief eiken fronten

Met zo’n frontje is het net alsof je een hele nieuwe keuken krijgt, en dat uiteraard tegen veel geringere kosten. Je kunt kiezen uit oneindig veel opties van MDF met glanzende lak tot Eikenfineer. Alle fronten zijn uiteraard afgewerkt met een keiharde buitenlaag zodat ze èn makkelijk schoon te houden zijn èn beschermd zijn tegen krassen. Dat geldt trouwens ook voor de massief houten deuren voor de Ikea Besta kasten. Wat duurder dan kunststof of MDF, maar wel heel natuurlijk èn heel duurzaam.

Alle kleuren van de regenboog

Kunststof frontjes met een laklaag kun je in alle denkbare RAL kleuren krijgen. Het moet dus wel gek lopen als jouw favoriete kleur daar niet tussen zit. Een andere mogelijkheid is de complete deurtjes te vervangen voor massief eiken deuren, allemaal precies op maat van de nieuwe IKEA Metod keuken serie. Dit betekent dat er geen aparte gaten geboord hoeven te worden voor de ophanging van de scharnieren. Ook voor de oudere Faktum serie zijn massieve deurtjes verkrijgbaar, alleen moeten hier wel nieuwe gaten geboord worden. De fronten passen ook op de Bestakasten. Het voordeel van een massief front is dat die zonder greep gebruikt kunnen worden en dat ziet er superstrak uit.

Eikenfineer

Een andere optie om je keuken een nieuwe look te geven is het gebruik van eikenfineer. Denk nu niet meteen aan die kromgetrokken formica keukentafel of dat krakkemikkige kastje van Leen Bakker in die saaie budget bruin of wit kleur. De eikenfineer van www.zweedsekeukenfronten.nl koop je in 20 verschillende kleuren en bestaat uit echt eiken dat  niet kromtrekt. Omdat het maar een dun laagje is, is het 30% goedkoper dan massief eiken. Eenmaal bevestigd, is het niet te onderscheiden van een massief eiken paneel. Mocht u nou geen Ikea keuken hebben, maar wel toe zijn aan nieuwe fronten, dan is er goed nieuws. Alle fronten zijn namelijk ook op maat leverbaar.